Spelend Groeien Bij praktijk Spelend Groeien kunnen ouders, kinderen en jongeren terecht voor spel therapeutische behandeling. Een hulpvraag is gebaseerd op een emotionele of lichamelijke klacht. Wij als groep vak therapeuten proberen zicht te krijgen op wat de oorzaak is van de klacht. Kinderen en jongeren willen iets vertellen met hun gedrag of lichamelijke klacht.

Systemisch en Holistisch We zijn allemaal verbonden aan systemen zoals familiesysteem, werk, onderwijs, verenigingen en vrienden. Binnen spelend Groeien werken we systemisch. Systemisch wil zeggen dat we gedrag of klachten bekijken vanuit de hele context van het systeem. Wanneer kinderen en jongeren onze praktijk bezoeken vinden wij het belangrijk dat ouders worden meegenomen in dit proces middels ouderconsulten. Wanneer nodig maken we de verbinding met onderwijs of andere betrokken zorginstellingen.

ouder & kind therapie en gezinsbehandelingen Ouders en kinderen kunnen bij ons samen terecht voor ouder & kind therapie en ook gezinsbehandelingen worden aangeboden waar we denken dat het uw gezin kan helpen. Met behulp van beeld communicatie en systeemtechnieken ondersteunen we ouders en kinderen en waar nodig het gehele gezin met als doel elkaar te begrijpen en de verbinding weer te voelen zodat jullie weer zelf verder kunnen.

Verbinden Wat u hulpvraag ook is? Ons doel is te ondersteunen in het verbinden en begrijpen. Verbinden met jezelf wanneer jij je eigen kracht en je zelfhelend vermogen even niet meer voelt. Begrijpen van jezelf en grip voelen op eigen (mogelijke) onvermogens en met name je eigen kwaliteiten. Verbinden met je ouders & verzorgers waar jullie elkaar mogelijk even minder begrijpen. Vaak spelen ongevraagde moeilijke omstandigheden hierin een rol. Soms worden ook emoties gevoeld en of overgenomen wat even ondersteuning vraagt zodat jullie samen verder kunnen. Verbinden met het hele gezin. Belangrijk dat thuis de fijnste plek is. Dat je elkaar thuis begrijpt en verbonden voelt. En nee dat kan niet altijd! Als we de baby fase voorbij zijn worden we allemaal individuen met eigen behoeftes en verlangens en is het logisch dat we elkaar soms even "kwijt raken". Ook dat hoort bij een thuis en als de herstel beweging lukt is het een fijn thuis. Verbinden met onderwijs waar het begrijpen van elkaar belangrijk is. Dat jij je begrepen voelt is een belangrijke voorwaarden om je veilig te voelen. Veilig voelen is belangrijk op een plek waar je vijf dagen doorbrengt. Daarnaast is je veilig voelen een voorwaarden dat kinderen zich kunnen ontwikkelen. Binnen Spelend Groeien werken zeven therapeuten en daarmee een diversiteit aan expertise. Van zeer jonge kinderen tot pubers en ook jong volwassenen met een verstandelijke beperking. De "klik" met de behandelaar is een belangrijke basis voor het slagen van de behandeling en wij waarderen als u aangeeft of dit voldoende aanwezig is.

Behandeltechnieken binnen Spelend Groeien Behandel technieken vanuit de speltherapie, psychotherapie, een taal erbij, beeldcommunicatie therapie, sandplay, systeemtherapie, familieopstellingen en natuurgeneeskundige therapie kunnen worden ingezet waar nodig.

Vergoeding speltherapie: Spel therapeutische wordt voor een deel vergoed binnen de aanvullende zorgverzekering, veelal onder de alternatieve geneeswijze. De vergoeding verschilt per zorgverzekeraar. Ik adviseer u zelf navraag te doen bij uw zorgverzekeraar.  Naast de zorgverzekering kan er ook een beschikking worden aangevraagd bij uw gemeenten mits deze zich in de regio Hart van Brabant bevindt. Kizoom/OnderwijsZorgTeam heeft een contract met de gemeenten Tilburg, Goirle, Oisterwijk, Hilvarenbeek, Dongen, Gilze en Rijen, Heusden, Waalwijk, Loon op Zand, Alphen, Baarle-Nassau en Chaam. De gemeente geeft een beschikking af, waarmee wij de gewenste zorg kunnen leveren.

Team Spelend Groeien: Ons Team van speltherapeuten bestaat uit van links naar rechts: Speltherapeuten Judith Daems-Aarts, Anfry de Kok, Helen van Schaik van Griensven, Marieke Bertens, Moniek van Mensvoort, Inge Bekeer en Bert Leyssens. 

team foto spelend groeien