Spelend Groeien - praktijk voor speltherapie, ouder & kind therapie, gezinsbehandeling, familie & opvoed opstellingen.  

Door verbinding,  vertrouwen en spel terug in je kracht, Iedereen, kind of volwassene, wil zich graag optimaal ontwikkelen.  Je wilt je goed voelen, mee kunnen doen en blijven groeien. Helaas zijn de omstandigheden soms zo dat het je groei even in de weg zit. Dit kan zich uiten in gedrag, emotionele klachten of in een lichamelijk ongemak.

Praktijk Spelend Groeien is een praktijk met jarenlange ervaring in speltherapie. Speltherapie is een vorm van psychotherapie waarbij spel en beelden worden gebruikt als veilige communicatievorm vanuit de beleving van je kind. Spel is de taal van het kind, en het kan via deze prachtige vorm laten zien wat er speelt, waarom het even minder in zijn kracht staat en wat er nodig is om weer verder te groeien.

Kinderen willen iets vertellen met hun gedrag of lichamelijke klacht. Praten is vaak te moeilijk. Spel- en beeldcommunicatietherapie kan een hulpmiddel zijn om zicht te krijgen op de oorzaak en een gestagneerde ontwikkeling weer op gang te brengen. Via spel kunnen ook onbewuste delen zichtbaar worden voor kinderen en ouders. Spel geeft de gelegenheid om te ontspannen, gedachten, gevoelens en wensen te uiten, ervaringen te verwerken en te experimenteren met allerlei vormen van gedrag. De speltherapeut biedt je de mogelijkheid om nieuwe ervaringen te beleven. Ook helpt het je om emotioneel en cognitief nieuwe inzichten te verwerven. Door te spelen of te praten over de spelbeelden voel je je veilig en is het makkelijker om je te uiten. Binnen de veilige muren van het spel wordt er ook gekeken naar de belevingswereld en wat nodig is om weer in je eigen kracht te komen.

Deze vorm van behandeling bieden wij in systemische vorm met een holistische visie. Vanuit dit uitgangspunt heeft Spelend Groeien een aanbod van Ouder &kind therapie, gezinsbehandeling, familie & opvoedopstellingen, coaching en energetische therapie. Bij spelend groeien is iedereen welkom. Onze therapeuten bieden professionele behandelingen in een veilige omgeving, waarbij wij ons best gedaan om een huiselijke zweer te creëren. 

Voor meer informatie verwijzen wij u naar de web site van Spelend Groeien.