Psychomotore therapie

OnderwijsZorgTeam biedt gespecialiseerde psychomotorische therapie voor kinderen en  jongeren tot 18 jaar, die vastlopen in hun ontwikkeling en dat uiten in hun gedrag.

De therapie is bewegings- of  lichaamsgericht en werkt binnen de mogelijkheden van het kind. We gebruiken bewegen dus als middel om de problemen actief aan te pakken en op te lossen. We hebben keuze uit een breed aanbod van middelen en materialen. Kizoom heeft twee volledig ingerichte gymzalen, waar we therapie geven. We werken op scholen, als meerdere leerlingen therapie nodig hebben. In dat geval maken we gebruik van hun zalen.

De therapie is bedoeld voor kinderen en jongeren met sociaal-emotionele gedragsproblemen (moeilijk contact maken, teruggetrokken gedrag, agressief gedrag, angsten, negatief zelfbeeld, affectregulatieproblemen). Maar ook bij cognitieve gedragsproblemen (aandachtproblemen, planningsproblemen, impulsiviteit, informatieverwerkingsproblemen).

We hebben gespecialiseerde psychomotorische  therapeuten voor:

-  psychomotorische gezinstherapie ( samen met ouders, broers en of zussen)

-  stoeiend groeien ( boksen, kickboksen, judoën, trek- en duwspelletjes)

-  ontspanning ( yoga, ontspanningsoefeningen, mindfulness)

-  sport en spel en motorisch leren ( trefbal, hockey, voetbal, badminton)

-  kinderen / jongeren met een lichamelijke- of verstandelijke beperking.

-  uitlokkende-, sturende- en dwingende bewegingsarrangementen

(vaardighedenparcours, tien tellen in de rimboe, apenkooi )

Vergoeding: Jeugdhulp wordt gefinancierd door de gemeente (woonplaats). OnderwijsZorgTeam heeft een contract met de gemeenten Tilburg, Goirle, Oisterwijk, Hilvarenbeek, Dongen, Gilze en Rijen, Heusden, Waalwijk, Loon op Zand, Alphen, Baarle-Nassau en Chaam. De gemeente geeft een beschikking af, waarmee wij de gewenste zorg kunnen leveren.